Стана ясно какви са последствията от нощните взривове в Белгородска област на

...
Стана ясно какви са последствията от нощните взривове в Белгородска област на
Коментари Харесай

Украйна: Ударихме руска система за противовъздушна отбрана

Стана ясно какви са следствията от нощните взривове в Белгородска област на Русия, пристигнали след офанзива с дронове. Службата за сигурност на Украйна (СБУ) е блъснала съветска система за противовъздушна отбрана С-400 " Триумф ".
Според източници на " Украйна сейчас " тази нощ дронове на СБУ са атакували стратегическата система за Противовъздушна отбрана, чиято цена е към 1,2 милиарда щатски $.
Това е вторият комплекс " Триумф ", който СБУ поразява през последния месец. Първият е бил ударен в Евпатория, Крим, на 14 септември.
" СБУ поучава руснаците да помислят за ново име на този комплекс ", написа иронично " Украйна сейчас ".
Министерството на защитата на Русия заяви посредством канала си в " Телеграм ", че неговите сили свалили 31 украински дрона през нощта на 4 октомври над Белгородска, Брянска и Курска област, които граничат с Украйна.
Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков заяви, че три въздушни цели са били свалени над Грайворонски регион, което е довело до вреди по гражданската инфраструктура. Не се оповестява за жертви. Появиха се обаче видеа, на които се чуват гърмежи в Белгород.
Въздушна паника през нощта е имало дори в столицата Москва.
Министерството на защитата на Русия също по този начин твърди, че съветски военни самолети са блокирали опит на украински военни да обхванат в Крим - в посока нос Тарханкут. Тези изказвания, представени от ТАСС, не могат да бъдат тествани по самостоятелен метод, написа украинската медия Kyiv Independent. През последните седмици зачестиха изказванията за удари на украински безпилотни самолети на съветска територия, макар че Киев рядко разяснява тези известия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР